Gas

Veilige gasinstallaties in huis of in een bedrijfspand zijn van levensbelang. Hoewel huizen en bedrijfspanden steeds duurzamer worden en dus minder gas verbruiken, zijn de meeste huizen nog niet 100% duurzaam. Bij gasinstallaties kun je denken aan gasfornuizen, gasovens, HR-ketels, geisers, gaskachels en heaters. Hierbij horen uiteraard ook de leidingen die apparaten van gas voorzien.

Gasinstallaties geven veel comfort in huis, maar deze installaties kunnen ook gevaarlijk zijn wanneer ze niet goed aangesloten of onderhouden worden. Elk jaar vallen er tientallen doden en gewonden door ongelukken met gas, vooral door koolmonoxidevergiftiging en brand. Laat gasinstallaties altijd door erkende en gecertificeerde installateurs aanleggen, keuren, repareren en onderhouden. Zo weet je zeker dat je gasinstallatie veilig is aangesloten en veilig blijft.

Ander probleem? Wij lossen het op!

Kunnen wij iets anders voor jou betekenen? Wij verrichten ook andere installatiewerkzaamheden met veel kwaliteit.

Voorkom ongelukken met gas

We zetten een aantal praktische tips voor je op een rij. Deze tips kunnen ongelukken met gas voorkomen.

 • Ventileer het huis goed. Zorg dag en nacht voor frisse lucht. Hoe beter het huis geïsoleerd is, hoe meer het moet ventileren. Zet regelmatig een raam open en laat de automatische ventilatie altijd aan staan. Dit vermindert het risico op koolmonoxidevergiftiging.
 • Stop ventilatieroosters en -kanalen nooit dicht en voorkom verstopping. Reinig de kanalen regelmatig.
 • Plaats koolmonoxidemelders in ruimtes waar gastoestellen hangen. Deze waarschuwen je zodra er te veel koolmonoxide aanwezig is.
 • Ruik je gas? Waarschuw dan direct de gemeente of het energiebedrijf. Sluit onmiddellijk de hoofdkraan. Open deuren en ramen. Vermijd vuur of vonkvorming. Schakel elektrische toestellen niet aan of uit.

Werk je in de horeca of heb je een eigen horecabedrijf? Let dan goed op de wettelijke voorschriften over gasinstallaties waar de horeca aan moet voldoen. Installatiebedrijf Peter van Gaal heeft ruime ervaring in het omgaan met deze voorschriften.

Deskundig onderhoud en keuring

Het regelmatig laten keuren en onderhouden van gasinstallaties is in het belang van je eigen veiligheid. Het circuit moet volledig gasdicht worden aangelegd, zodat koolmonoxidevergiftiging, brand en explosies voorkomen kunnen worden. Gas is zeer ontvlambaar, wat betekent dat de aansluitingen en de leidingen die door het huis of bedrijfspand lopen volledig gasdicht en 100% betrouwbaar moeten zijn. Is dat niet het geval, dan kan dit tot levensgevaarlijke situaties leiden. Tijdens alle werkzaamheden aan een gasinstallatie worden door onze erkende, gecertificeerde en ervaren installateurs de “dichtheid” gecontroleerd.

Ook gastoestellen hebben onderhoud nodig om goed, veilig en met het hoogste rendement te kunnen functioneren. Tijdig en vakkundig onderhoud is dan ook erg belangrijk. Vooral bij tweedehands toestellen en oudere gaskachels en HR-ketels is een regelmatige controle van essentieel belang.

Twijfel je als over de veiligheid van je gasinstallatie? Laat deze dan zo snel mogelijk keuren door een vakkundig installatiebedrijf.

 • Jij staat altijd centraal

 • A-kwaliteit producten

 • Passie voor installaties

Gas installatiebedrijf Berlicum

Waarom Installatiebedrijf Peter van Gaal uit Noord-Brabant?

Er zijn genoeg installatiebedrijven in Noord-Brabant die je kunt inschakelen om gasinstallaties aan te leggen, te keuren en te onderhouden. Het gaat om het gevoel en het vertrouwen dat je in een installatiebedrijf hebt. Wij staan voor:

 • Enthousiaste vakmensen aan het werk
 • Regel nummer 1: afspraken nakomen
 • Persoonlijke en professionele aanpak
 • Fijne en heldere communicatie met korte lijntjes
 • Klein bedrijf met één duidelijk aanspreekpunt
 • Problemen snel en goed oplossen
 • Servicegericht met vakkundige adviezen en goede nazorg