Volledig gecertificeerd voor de Gasketelwet

Erkend installatiebedrijf Peter van Gaal is gecertificeerd voor gasverbrandingstoestellen zoals uw gasgestookte cv-installaties, warmtapwatertoestellen en luchtverwarmers.

Per 1 april 2023 is de Gasketelwet in gegaan. Wij zijn volledig gecertificeerd en werken volgens de richtlijnen van de Gasketelwet. En mogen werkzaamheden uitvoeren aan gasverbrandingstoestellen.

Gecertificeerd voor gasverbrandingstoestellen met beoordelingsrichtlijn BRL6000-25

Bedrijven moeten beschikken over een bedrijfscertificaat en de monteurs over het certificaat Vakmanschap CO. Zonder deze certificering mogen installatiebedrijven en monteurs geen gasverbrandingsinstallaties meer plaatsen, onderhouden of repareren. En daarom hebben wij de verplichte certificaten gehaald met de bijbehorende beoordelingsrichtlijn BRL6000-25 zodat wij u weer een extra veilige dienstverlening kunnen aanbieden. Maar ook dat we voldoen aan de verplichte wetgeving.

Benieuwd naar onze diensten? Wij gaan voor vakwerk!

Wij zijn een allround installatiebedrijf met ruime ervaring in de woning- en utiliteitsbouw, renovatie en onderhoud. Persoonlijke service en het leveren van kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel.

CV-ketel onderhoud is (nog) niet wettelijk verplicht, maar…

Wij raden wel aan om uw cv-ketel regelmatig te laten onderhouden. Hierdoor heeft u minder kans op storingen, gaat de cv-ketel langer mee en blijft de cv-ketel energiezuinig werken. Ook kan periodiek onderhoud gevaarlijke situaties voorkomen, zoals koolmonoxidevergiftiging. Onderhoud is niet wettelijk verplicht, ook niet na de invoering van de Gasketelwet maar is dus wel aan te raden.

Er zijn brandverzekeringen en/of opstalverzekeringen die periodiek onderhoud aan de cv-ketel verplichten. Als u schade claimt, dan moet u kunnen aantonen dat de cv-ketel wordt onderhouden door een gecertificeerd installatiebedrijf.

Daarnaast is de garantie een belangrijke reden voor cv-ketel onderhoud. Cv-ketel fabrikanten schrijven voor hoe vaak de cv-ketel onderhouden moet worden. Als de cv-ketel niet volgens de voorschriften van de fabrikant wordt onderhouden, dan komt de garantie te vervallen.

Deskundig onderhoud en keuring

Alleen gecertificeerde installatiebedrijven met vakbekwame installatie- en onderhoudsmonteurs mogen werkzaamheden uitvoeren aan gasgestookte cv-installaties, warmtapwatertoestellen en luchtverwarmers.

De BRL 6000-25 is de technische vertaling van de wet naar de praktijk en bevat de voorwaarden waarmee bedrijven in aanmerking kunnen komen voor het wettelijk vereiste certificaat.

De BRL 6000-25 is een beoordelingsrichtlijn die beschrijft waaraan installatiebedrijven zoals wij moeten voldoen als we willen blijven werken aan gebouw gebonden gasverbrandingstoestellen, zoals gasketels en rookafvoer.

  • Jij staat altijd centraal

  • A-kwaliteit producten

  • Passie voor installaties

Gas installatiebedrijf Berlicum

Waarom Installatiebedrijf Peter van Gaal uit Noord-Brabant?

Er zijn genoeg installatiebedrijven in Noord-Brabant die je kunt inschakelen om gasinstallaties aan te leggen, te keuren en te onderhouden. Het gaat om het gevoel en het vertrouwen dat je in een installatiebedrijf hebt. Wij staan voor:

  • Enthousiaste vakmensen aan het werk
  • Regel nummer 1: afspraken nakomen
  • Persoonlijke en professionele aanpak
  • Fijne en heldere communicatie met korte lijntjes
  • Klein bedrijf met één duidelijk aanspreekpunt
  • Problemen snel en goed oplossen
  • Servicegericht met vakkundige adviezen en goede nazorg